Stranica se učitava...

Savez za sinhrono plivanje Srbije

Vesti

Najnovije vesti iz našeg Saveza!

U godini iza nas, kao i prethodih godina, Savez za sinhrono plivanje vredno je radio na promociji i poboljšanju položaja ovog sporta kako u zemlji, tako i na postizanju što boljih rezultata naših reprezentacija na međunarodnoj sceni.
Prvu polovinu 2016. godine, obeležila su učešća reprezentativki na Evropskom prvenstvu za seniore i Evropskom prvenstu za juniore, kao i učešće na Mediteran COMEN Cup-u za kadete. U drugoj polovini godine, Savez je uspešno konkurisao za projekat “Olimpijske solidarnosti” Međunarodnog olimpijskog komiteta, za program “Razvoj nacionalne sportske strukture”.
Zahvaljujući odobrenom programu i dobijenim sredstvima, Savez je po preporuci FINA (svetske federacije vodenih sportova) sa velikim zadovoljstvom angažovao stručnjaka iz Italije, gospođu Lauru De Renzis.
Dosadašnji rad gospođe Renzis, više puta je rezultirao kvalifikacijama na Olipijske Igre, ekipa sa kojima je radila, što je i naš naredni cilj.
Od oktobra 2016. radi se po programu gospođe Renzis i u njega su uključeni mladi i perspektivni treneri iz naše zemlje. Rezultati ove saradnje, trebali bi da budu vidljivi već tokom ove godine i to na Evropskom prvenstvu za juniore u junu, čiji smo domaćini, kao i na Svetskom prvenstvu za seniore u julu, u Budimpešti.
Evropsko prvenstvo za juniore održaće se od 21. do 25. juna na otvorenom bazenu Tašmajdana. Očekujemo dolazak oko dvadeset i pet zemalja sa više od hiljadu učesnika. Velika nam je čast i zadovoljstvo što ćemo biti organizatori ovako velikog takmičenja.
Radujemo se svim izazovima koji nam predstoje i nadamo se svestranoj podršci i pomoći od strane Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije kao i grada Beograda. Takođe, očekujemo veliku podršku sa tribina od strane građana, koji žele da uživaju u spoju umetnosti i sporta i što je najvažnije daju veliku podršku našoj reprezentaciji.