Stranica se učitava...

Savez za sinhrono plivanje Srbije

Vesti

Ministarstvo sporta Republike Srbije dodelilo stipendije sportistima za 2023.

Biti realan u svojim očekivanjima i preduzeti korake za poboljšanje svojih šansi na svetskoj sportskoj mapi šampiona, put je ka uspehu i ostvarenju ciljeva. Jedan od takvih koraka je stipendija koju Ministarstvo sporta Republike Srbije svake godine dodeljuje mladim, talentovanim, ali i potvrđenim srpskim sportskim asovima, kojim pruža podršku i prepoznaje vrhunske mlade i perspektivne sportiste i u velikoj meri olakšava njihov put ka sportskim planetarnim visinama.

Svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva sporta i sportista održano je u "Palati Srbija" čiji je domaćin bio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić. Pored više od 400 sportista ovom činu prisustvovali su ministarka Darija Kisić i ministar Novica Tončev, predsednici i predstavnici sportskih saveza naše zemlje, visoki zvaničnici sporta u Srbiji, kao i proslavljeni sportisti, treneri, selektori reprezentacija.

“Država Srbija, Ministarstvo sporta i naš predsednik Aleksandar Vučić snažno podržavaju razvoj sporta i negovanje talenata, odrastanje i negovanje nove generacije sportista koja će zameniti stare čemu svedoči i činjenica da se broj stipendiranih sportista povečava iz godine u godinu, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da će u 2023. godini Ministarstvo sporta oboriti rekord kada je broj stipendista u pitanju. Ukupno 424 vrhunskih sportista amatera iz 52 nacionalna granska sportska saveza na osnovu ostvarenih rezultata iz 2022. godine biće stipendirano. Zaslužnih sportista ima 119, sportista međunarodnog ranga 141, dok je ukupan broj sportista nacionalnog ranga 164” – ističe ministar sporta Zoran Gajić.

Ukupna vrednost dodeljenih stipendija za koje će Ministarstvo sporta Vlade Republike Srbije obezbediti neophodna sredstva iznosi 378.500.000,00 dinara.