Stranica se učitava...

Savez za sinhrono plivanje Srbije

Vesti

UO SSPS imenovao trenere svih reprezentacija do 2020. godine

Na sednici Upravnog odbora SSPS održanoj prošle nedelje donete su odluke o imenovanju trenera koji će raditi sa nacionalnim reprezentacijama do kraja sezone 2020. Veliku pomoć u donošenju odluka ko će biti trener kadeta, juniora i seniora UO je dobio od Stručnog saveta SSPS.
Naš najbolji seniorski duet i solo, Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić, nastavljaju rad sa trenerom Svetlanom Cecom Kontić. Njima je ova sezona uveliko počela učešćem na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu i Slovačke (Samorin) takmičenjima iz FINA Svetske Serije. U nastavku sezone očekuju ih putovanja na takmičenja takođe u okviru Fina World Series: u Madjarskoj, Španiji, Kanadi i Americi, a na kraju sezone nastup na LEN Evropskom prvenstvu za seniore.
Isto tako, Svetlana Kontić će do kraja ove sezone (2018.) predvoditi i juniorski solo i duet na LEN Evropskom prvenstvu za juniore u Finskoj, kao i na FINA Svetskom prvenstvu za juniore u Mađarskoj. Kome će ona predati discipline biće odlučeno na kraju sezone.
Juniorska reprezentacija je počela da se sprema za FINA Svetsko prvenstvo koje ih čeka ovog leta u Budimpešti, Mađarska. Trener Tanja Bogdanović predvodiće ekipu do 2020. godine, a na Svetskom juniorskom prvenstvu ove godine izvešće reprezentativke u disciplinama slobodan i tehnički tim, moža i u kombinaciji.
Na Mediteranskom kupu, poznatijem kao COMEN Cup, koji je ove godine u Španiji, Srbiju će u konkurenciji kadeta predstavljati klupski državni prvaci u disciplinama solo i duet sa svojim trenerima.
Kadetska reprezentacija za sve discipline će biti selektovana ove godine pod vođstvom trenera Marije Senice Jovović, koja će ovu ekipu trenirati i izvoditi na takmičenja zaključno sa sezonom 2020.
Reprezentativke svih selekcija iz Niša će treninge tokom radne nedelje imati u svom gradu sa trenerima Marijom Nešić i Anom Pejčić. Marija i Ana će biti od velike pomoći jer će održavati kontakt i trenirati sa njima između zajedničkih treninga.
Treneri bez koji se ne može su pomoćni treneri, Snežana Sokolović i Ana Novaković. Sneža će biti uz juniore sa Tanjom dok će Ana raditi sa Cecom i pomagati oko juniorki i seniorki.
Verujemo u naše trenere i nadamo se uspehu u daljem radu.